Folketingets Lovsekretariat

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål S 17 stillet af René Skau Björnsson (S) den 2. oktober 2007

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helge Sander

 


 

Ministeren for videnskab, teknologi og udviklings besvarelse af spørgsmål S 17 stillet af René Skau Björnsson den 2. oktober 2007

 

Spørgsmål S 17

Vil ministeren sikre, at regeringsbeslutning fra 1996 - »For at fremme tilgængeligheden og effektivisere distributionen af offentligt informationsmateriale skal nye publikationer udgivet af ministerier og styrelser fra 1997 offentliggøres elektronisk parallelt med papirudgaven« – præciseres fremover at være gældende og forpligtende for alle offentlige institutioner?

 

 

Svar

Det kan bekræftes, at regeringsbeslutningen fra 1996 fortsat er gældende, hvorfor nye publikationer udgivet af ministerier og styrelser skal offentliggøres elektronisk.

 

Ved offentliggørelse af publikationer og dokumenter på offentlige hjemmesider gælder Videnskabsministeriets anbefalinger om tilgængelighed for offentlige hjemmesider. Disse er senest præciseret med aftalen om anvendelse af obligatoriske åbne standarder i det offentlige, der implementeres den 1. januar 2008. Der henvises i øvrigt til besvarelse af spørgsmål S 16.

 

Der henvises desuden til princippet om sektoransvar i dansk handicappolitik, hvorefter det er den enkelte myndigheds eget ansvar at sikre tilgængelighed til egne hjemmesider.