Folketingets Lovsekretariat

Christiansborg

1240  København K

 

 

 

                                                    

Dato             15. oktober 2007

J nr.             003-1035

  

 

Folketingsmedlem Jeppe Kofod (S) har den 2. oktober 2007 stillet mig følgende spørgsmål nr. S 20, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. S 20:

 

"Vil ministeren sikre økonomisk kompensation for gods over Sverige i den ny aftale om udbud af færgebetjeningen af Bornholm?"

Svar:

 

I aftalen af 17. august 2007 om udbuddet af færgebetjeningen af Bornholm ændres afgangen fra Rønne til Køge fra en natafgang til en aftenafgang. En sådan omlægning vil have nogle ulemper. Blandt andet vil en mindre del af godset til Sjælland med den nuværende produktions- og fragtstruktur skulle fragtes via Ystad i stedet for med aftenafgangen fra Rønne mod Køge.

De mulige ulemper skal imidlertid ses i forhold til fordelen ved en omlægning, som giver økonomisk råderum for en betjeningsudvidelse på Rønne-Ystad, eftersom betjeningen fremover vil kunne udføres med én færge i stedet for to.

For at tilgodese den del af godset, der ikke kan nå en tidlig afgang til Køge, stilles der krav om en sen godsafgang til Ystad, hvis afgangen til Køge bliver tidligere end kl. 19.30. Der vil dog ikke blive tale om en kompensation til erhvervet for dette gods.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Jakob Axel Nielsen