Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

Finansministeren

07. februar 2008

J.nr. 046-82

Endeligt svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 1 af 31. januar 2008 (Aktstk. 97 Tilslutning til indgåelse af kontrakt om indkøb af kontrolrumssoftware og indkøb af terminaler til regionale og kommunale pilotbrugere, supplerende radiodækning samt udskiftning af transmissionsnetværk i radiokommunikationsnettet).

Spørgsmål:

Af beskrivelsen vedrørende interessenterne fremgår ikke klart hvorfor risikoen bedømmes som værende så høj som på niveau ”5”. Der ønskes en uddybende beskrivelse af disse risici.

Svar:

Der er angivet en risiko på niveau ”5” i aktstykket vedrørende interessenter i lyset af flere faktorer.

 

Det skyldes først og fremmest, at der er en række forskellige myndigheder og private beredskabsparter, som skal samarbejde via det nye system. Hertil kommer, at kontrolrumssystemet skal anvendes af mange forskellige brugere, både brugere i selve kontrolrummene, og radiobrugere som skal kommunikere med kontrolrummene. Hertil kommer, at der er tale om et nyt system, som brugerne skal vænne sig til. Samtidig giver det nye kontrolrumssystem mere vidtgående muligheder for tværgående samarbejde, som beredskaberne også skal lære at anvende blandt andet ved hjælp af koordinering af arbejdsgange.

 

Der er således en række forskellige interessenter, som skal samarbejde i projektet, hvorfor der samlet vurderes at være tale om en risikovurdering på 5.

 

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen