Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

Finansministeren

07. februar 2008

J.nr. 046-82

Endeligt svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 2 af 31. januar 2008 (Aktstk. 97 Tilslutning til indgåelse af kontrakt om indkøb af kontrolrumssoftware og indkøb af terminaler til regionale og kommunale pilotbrugere, supplerende radiodækning samt udskiftning af transmissionsnetværk i radiokommunikationsnettet).

Spørgsmål:

Om leverandørrisici hedder det, at disse vurderes til at være forholdsvis lave, Hvis dette er tilfældet ønskes oplyst, hvorfor risikoen bedømmes så høj som på niveau ”3”?

 

Svar:

Når det i aktstykkets tekst anføres, at der er tale om forholdsvis lave leverandørrisici, skal det ses i lyset af projektets øvrige risici. Relativt set er der således tale om lavere risici vedrørende leverandører end fx vedrørende den tekniske løsning og interessenter.

 

Der er imidlertid stadig en række risici forbundet med leverandøren, da der er tale om en kompliceret leverance, som skal implementeres i mange kontrolrum over en kort periode og tæt koordineret med leverandøren af radiokommunikationsnettet. Samtidig er der dog tale om en leverandør, som på forhånd har detaljeret indsigt i beredskabet og som baserer sig på kendte og velafprøvede produkter.

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen