CV for oplægsholdere på Europaudvalgets høring om Lissabontraktaten den 7. dec. 2007 kl. 10-13

 

 

 

Jens Hartig Danielsen, professor dr.jur., forsker og underviser i EU-retlige og folkeretlige emner. Inden for det EU-retlige område har han særligt beskæftiget sig med de institutionelle regler, forholdet mellem EU-retten og national ret samt reglerne om varernes frie bevægelighed.

 

Marlene Wind, ph.d. er lektor i international politik med speciale i EU. Hun forsker, underviser og vejleder i europæisk integration, herunder EU’s forfatningsudvikling, arbejdskraftens fri bevægelighed og samspillet mellem ret og politik i EU. Hertil kommer suverænitetsbegrebet, spørgsmålet om international retsglobalisering, internationale domstoles rolle samt menneskerettighedernes stigende betydning i international politik.

 

Hanna G. Sevenster er statsråd i den hollandske regering og rapporteur på det hollandske statsråds udtalelse om Lissabon-traktaten. Hun er professor i europæisk miljøret og forhenværende kontorchef i EU-ret i det hollandske Udenrigsministeriums juridiske afdeling.

 

Elmar Brok er medlem af Europa-Parlamentet fra Tyskland (CDU) og Parlamentets repræsentant på regeringskonferencen om Reformtraktaten. Brok har desuden fungeret som Europa-Parlamentets repræsentant ved regeringskonferencerne om hhv. forfatningstraktaten og Amsterdamtraktaten.