PRESSEMEDDELELSE

3. december 2007

 

Eksperthøring om Lissabontraktaten

 

Folketingets Europaudvalg arrangerer en eksperthøring om forskellene mellem EU’s nye traktat, Lissabontraktaten, og den forkastede Forfatningstraktat. Høringen, der vil være åben for offentligheden og pressen, finder sted den 7. december 2007 kl. 10.00-13.00 i Landstingssalen på Christiansborg og vil have deltagelse af danske og internationale eksperter.

 

”Europaudvalget lægger afgørende vægt på en alsidig belysning af Lissabontraktatens karakter forud for Folketingets behandling af beslutningsforslag om en folkeafstemning om traktaten,” siger Europaudvalgets nye formand, Svend Auken.

 

Høringen vil have deltagelse af Elmar Brok, der er medlem af Europa-Parlamentet og Parlamentets repræsentant i regeringskonferencen om Lissabontraktaten; professor Hanna G. Sevenster fra det hollandske statsråd, som var rapporteur på statsrådets udtalelse om Lissabontraktaten; professor dr. jur. fra Århus Universitet og ekspert i EU-retlige og folkeretlige spørgsmål, Jens Hartig Danielsen; samt lektor og ph.d. fra Københavns Universitet med speciale i europæisk integration, Marlene Wind.

 

I forbindelse med behandlingen af Lissabontraktaten udarbejder Justitsministeriet et notat om de juridiske aspekter af traktatteksten, herunder forholdet til grundlovens § 20, ligesom der afholdes et åbent samråd med justitsministeren den 6. december. Den politiske vurdering af Lissabontraktaten belyses i et notat fra Udenrigsministeriet og i et åbent samråd med udenrigsministeren den 7. december.

 

Eksperthøringen vil foregÃ¥ pÃ¥ dansk og engelsk (der vil være mulighed for tolkning). Tilmelding kan ske ved henvendelse til Europaudvalgets sekretariat senest torsdag den 6. december kl. 14.00 (e-mail: [email protected] eller tlf.: 33 37 36 10).

 

For yderligere information kontakt venligst fuldmægtig Signe Riis Andersen (tlf.: 33 37 36 96) eller fuldmægtig Asger Hallberg Borg (tlf.: 33 37 36 38).