Miljøministeriet                                                                                                  8. maj 2008

 

 

 

NOTAT til FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Forslag til kommissionsdirektiv, der i henhold til vandrammedirektivet fastlægger tekniske specifikationer for kemiske analyser og overvågning af vandkvaliteten. (Udkast til Kommissionens direktiv om analysekvalitet)  

[C 2008 XYZ]

 

Med forslaget fastsættes tekniske specifikationer for kemiske analyser og overvågning af vandets tilstand, herunder minimumskrav til de analysemetoder, som medlemsstaterne anvender ved overvågning af vand, sediment og biota, og regler for dokumentation af kvaliteten af analyseresultater.

 

Forslaget vil blive sat til afstemning i Udvalget om Vandrammedirektivet den 15. maj 2008.

 

Forslaget har hverken statsfinansielle, erhvervsadministrative eller samfundsøkonomiske konsekvenser . Forslaget vurderes endvidere at have en neutral virkning på beskyttelsesniveauet.

 

Regeringen er enig i, at der bør fastsættes fælles minimumskrav til kvaliteten af analyseresultater, der tilvejebringes gennem de programmer for overvågning af kemisk tilstand, som iværksættes som led i gennemførelsen af vandrammedirektivet. Det vil bidrage til, at medlemsstaterne bedømmes ens i forhold til opfyldelse af forpligtelserne efter vandrammedirektivet.

 

Regeringen agter på dette grundlag, at støtte Kommissionens udkast til beslutning.