EU-Koordination

J.nr. DEP-243-00012

Ref. BXJ

Den 3. juni 2008

 

 

 

 

NOTAT til FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Forslag til kommissionsbeslutning om ikke-optagelse af aktivstoffet procymidon på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebeskyttelsesmidler

 

Forslaget indebærer, at aktivstoffet procymidon ikke optages på bilag I til direktiv 91/414/EØF om plantebeskyttelsesmidler, som er den såkaldte positivliste. Hvis forslaget bliver vedtaget, vil det betyde, at stoffet optages på bilaget over ikke-optagede aktivstoffer, til bekæmpelsesmiddel-bekendtgørelsen.

 

Det forventes, at forslaget kommer til afstemning i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed den 10.- 11. juni 2008. Det skal vedtages i komitéprocedure efter forskriftsprocedure (1999/468/EF, art. 5).

 

Forslaget forventes begrundet med, at stoffet ikke opfylder kriterierne i artikel 5 i direktiv 91/414/EØF, dvs. at der ikke vil være sikker anvendelse af stoffet i EU.

 

Medlemsstaterne at tilbagekalde godkendelser af plantebeskyttelsesmidler, der indeholder procymidon som aktivt stof. Medlemsstaterne må heller ikke fremover give godkendelser eller forny sådanne til plantebeskyttelsesmidler med procymidon. Endelig skal medlemsstaterne give en frist for afvikling af salg og anvendelse, der er så kort som mulig og ikke længere end 18 måneder efter beslutningens vedtagelse.

 

Det vurderes, at forslaget har en positiv indflydelse på beskyttelsesniveauet i Danmark.

 

Regeringen agter, at stemme for, at procymidon ikke-optages på bilag I.