Notat<DOCUMENT_START> til Folketingets Europaudvalg

om

afgivelse af indlæg i EF-Domstolens præjudicielle sag C-148/08, Finn Mejnertsen

 

Juzgado de lo Mercantil i Malaga, Spanien, har ved kendelse af 1. april 2008 forelagt tre præjudicielle spørgsmål om fortolkningen af artikel 1 og artikel 2 i Protokollen om Danmarks stilling i relation til Rådets forordning nr. 1346/2000 om konkurs.

 

Baggrunden for den præjudicielle forelæggelse er en konkursbegæring, der er indgivet til den forelæggende ret.

 

Den præjudicielle forelæggelse beror imidlertid på en misforståelse.

 

Regeringen og sagsøgeren i hovedsagen er ikke i tvivl om, at en afgørelse fra en dansk domstol på grund af artikel 2 i Protokollen om Danmarks stilling ikke omfattes af konkursforordningen. Sagsøger kan derfor ikke påberåbe sig konkursforordningen.

 

Af samme grund har sagsøgeren i hovedsagen ved processkrift af 26. juni 2008 trukket konkursbegæringen tilbage fra den forelæggende ret.

 

Samtidig er retten anmodet om at trække den præjudicielle forelæggelse for Domstolen tilbage. Der er imidlertid endnu ikke truffet afgørelse herom.

 

På denne baggrund har regeringen og sagsøgeren i hovedsagen afgivet et kort skriftligt indlæg i sagen for at gøre Domstolen opmærksom på, at der ikke er grund til, at Domstolen tager stilling til de forelagte præjudicielle spørgsmål.