Europaudvalget 2007-08 (2. samling)
EUU Alm.del Spørgsmål 152
Offentligt
585039_0001.png
585039_0002.png
Folketinget.
12. august 2008
Mine venner i Peru, bliver generet af Den Finske Ambassade i Lima når de søger turist visa.Ambassaden lyver også over for danske myndigheder om behandlingstiderne, da mine venner blivernægtet at aflever visum ansøgninger i op til 3 måneder.
Når mine venner søger 30 dages turist visa til Danmark fra Peru, bliver de generet af den FinskeAmbassade I Lima på følgende måde.
De skal hver gang købe 4 flybillet + tage 4 fridage fra arbejde, og bo på hotel 2 nætter i Lima. Fleretaxa ture og flere gebyrer for at søge turist visa på Den Finske ambassade. Det tager ca.6 månederfor turist visa. Og koster flere tusinde kr.Finderne tager kun mod visa ansøgninger 1 formiddag om måneden, og kan min veninde ikke få frifra arbejde, må hun vente 1 eller 2 måneder mere.Kunne vi Danskere rejse på ferie under de forhold!
1. Dulia har 2 gange besøgt mig.Ambassaden forlangte en invitation fra mig, før de ville modtage visum ansøgning. Jeg måtte ikkesende en E-mail, da de forlangte jeg skulle skrive et brev til Dulia. Det tager mellem 3 og 6 uger fraDanmark til Arequipa. Begge gange påstod ambassaden det var falsk underskrift.Når Dulia har fået min invitation, ringer hun til Ambassaden i Lima, og bestiller en tid, til at afleverVisum ansøgningen.De arbejder kun med visum ansøgninger 1 formiddag om måneden, og der er ca. 2 månedersventetid.Dulia er nød til at tage 2 fridage fra arbejde, for at flyve til Lima og aflever visum ansøgningentidlig om morgenen. Bo på hotel, taxi, restaurant, og betale en række gebyrer for papirer tilambassaden.Selv om hun er i Lima 4 uge før, nægter ambassaden at modtage ansøgning. Så hun skal have fri fraarbejde.Begge gange Dulia har været til samtale på ambassaden, har de sendt alle papirerne til Københavnda de mener mine underskrifter er falske.På den måde spiller vi 3 måneder hver gang mine venner søger visa på Findlands ambassade i Peru.Hvorfor kan vi ikke benytte den Danske Konsul til at videresende visum ansøgninger. ?Ca. 3 måneder efter udlændingeservice har modtaget sagen, får min veninde tilbudt turist visa. DenFinske Ambassade forlanger dog, at hun skal købe en ny flybillet til Lima, og hente den personlig.Det kræver igen 2 fridage fra arbejde + hotel overnatning, taxi.
Udenrigsministeriet siger det er Regeringen, der laver aftalerne med Den Finske Ambassade, så detvil de ikke klage over.
venlig hilsen
tlf. nr.38 86 69 31Henning Dam PoulsenHolger Danskes vej 45, 3 – 322000 Frederiksberg