UDENRIGSMINISTERIET                                                              JTEU j.nr. 400.G.Jur.      Nordgruppen                                                                  Den 23. september 2008

 

 

 

Svar på Folketingets Europaudvalgs spørgsmål ad EUU alm. del af 18. september 2008

 

 

Spørgsmål 176:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer den danske regering vil tage i forbindelse med den sag, som er nævnt i vedhæftede Ritzau telegram af 12. september 2008?”

 

Svar:

Regeringen er opmærksom på, at Kommissionen har anlagt en sag mod Tyskland ved EF-Domstolen for manglende overholdelse af EU’s regler om udbud ved indgåelsen af aftaler om indbetaling til arbejdsmarkedspensionsordninger (sag C-271/08 offentliggjort i EU-tidende C 223 den 30. august 2008).

 

Der har allerede været en første kontakt med de relevante organisationer blandt arbejdsmarkedets parter i Danmark om sagen, herunder spørgsmålet om eventuel dansk intervention.

 

Regeringen vil tage stilling til spørgsmålet om dansk intervention i sagen inden for den frist, der gælder i henhold til EF-Domstolens procesreglement. Fristen udløber den 21. oktober 2008.

 

Såfremt regeringen beslutter at intervenere i sagen, vil Europaudvalget i overensstemmelse med sædvanlig praksis blive orienteret herom umiddelbart efter, at beslutningen er truffet.