Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato 11.12.2007          

J nr.              

Finansudvalget har i brev af 6. december 2007 stillet mig følgende spørgsmål  vedr. aktstykke 53, som jeg hermed skal besvare.

 

§ 7 Spørgsmål 4:

 

"Klimaministeren bedes oversende eventuelle nye planer fra DONG om investeringer i vedvarende energi. Vil ministeren bekræfte, at disse planer udelukkende er lavet ud fra kommercielle hensyn?"

 

Svar:

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for finansministeren, der varetager statens ejerskab i DONG Energy A/S, og som har oplyst følgende:

”Det fremgår af bl.a. DONG Energy A/S’ årsrapport for 2006, at et af tre hovedelementer i selskabets nye strategi består i at etablere en stabil og bæredygtig elproduktion, herunder at der opbygges en større kapacitet inden for vedvarende energi, især på vindmølleområdet.

Som led i strategien overvejer DONG Energy A/S løbende mulighederne for investeringer i vedvarende energi. Det har bl.a. ført til, at DONG Energy A/S den 3. december 2007 i en pressemeddelelse offentliggjorde, at selskabet havde besluttet at investere i alt ca. 5,2 mia. kr. i to britiske havvindmølleparker. Derudover har DONG Energy A/S offentliggjort, at selskabet overvejer yderligere muligheder for at investere i vindkraft, bl.a. offshore i Storbritannien og Tyskland og onshore i bl.a. Danmark.

Finansministeriet har ikke grundlag for at antage, at DONG Energy A/S’ investeringsbeslutninger ikke skullet været truffet ud fra forretningsmæssige overvejelser.”

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Jakob Axel Nielsen

Fung. Klima- og energiminister