Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato 11.12.2007          

J nr.              

Finansudvalget har i brev af 6. december 2007 stillet mig følgende spørgsmål  vedr. aktstykke 53, som jeg hermed skal besvare.

 

§ 7 Spørgsmål 5:

 

"Kan klimaministeren bekræfte, at DONG af kommercielle grunde opgav investeringer i en havmøllepark -  Rødsand II - i maj måned 2007? Er det korrekt, at også E.ON overvejer at stoppe sin deltagelse i projektet?"

 

Svar:

 

Jeg har forelagt spørgsmålet angående Rødsand II for finansministeren, der varetager statens ejerskab i DONG Energy A/S, og som har oplyst følgende:

 

”Det kan bekræftes, at DONG Energy A/S’ beslutning om ikke at etablere havvindmølleparken Rødsand II blev truffet af bestyrelsen, og at Finansministeriet ikke har grundlag for at antage, at det ikke skete ud fra en forretningsmæssig vurdering. En væsentlig faktor i beslutningen var efter det oplyste, at prisen på vindmøller og udgifter til etableringen i øvrigt havde udviklet sig ugunstigt for projektet, siden tilbuddet om opførelsen af Rødsand II, der oprindeligt blev fremsat af et konsortium bestående af Energi E2 A/S, DONG Vind A/S og E.ON Sverige AB.”

 

Jeg kan tilføje, at efter DONG Energy A/S's udtræden af konsortiet, valgte E.ON Sverige AB at fortsætte videreudviklingen af projektet. E.ON Sverige AB skal meddele Energistyrelsen deres beslutning om, hvorvidt de vil bygge Rødsand II senest den 20. december 2007.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Jakob Axel Nielsen

Fung. Klima- og energiminister