Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LHN/ J.nr. 2008-1519

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 15. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 5. maj 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 13 ad B 58 (SOU Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 13 ad B 58:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Inge Hansen, jf. B 58 - bilag 8”

 

Svar:

 

Inge Hansen kritiserer, at jeg i mine svar henholder mig til Højesterets dom, idet afgørelsen blev givet med dissens. Uanset dette forhold udtrykker dommen den gældende retstilstand på området, og jeg finder ikke anledning til at kommentere dette yderligere.

 

Inge Hansen finder også, at beregningerne over, hvad det vil koste at give enlige adoptanter ret til særligt børnetilskud, er udtryk for et ”voldsomt overskøn”. Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål 4, findes der ikke en præcis opgørelse over antallet af adoptivbørn af enlige. Svaret bygger derfor på en antagelse om, at alle godkendte adoptanter faktisk modtager et barn, og at barnet er 0 år ved modtagelsen. Det fremgår tydeligt af svaret, at der er risiko for, at der er tale om et overskøn.  

 

Med hensyn til spørgsmålet om sundhedstilstanden hos børn af eneadoptanter kan jeg henholde mig til Familiestyrelsens oplysninger, som fremgår af min besvarelse af spørgsmål 5.

 

  

 

Karen Jespersen

 

/ Bent Nielsen