Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LHN/ J.nr. 2008-1519

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

16. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 9. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 3 ad B 58 (SOU Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 3

 

”Hvilken betydning for retten til det særlige børnetilskud bør det efter ministerens opfattelse have, hvis eneforsørgersituationen fx skyldes, at faderskabet ikke kan fastslås, eller at der er tale om kunstig befrugtning?”

 

 

Svar:

 

Når en enlig kvinde bliver gravid efter en kunstig befrugtning, må man gå ud fra, at det sker på baggrund af et stærkt ønske om at få et barn, og at der er tale om en velovervejet beslutning. Pågældende må således have vurderet, at både de nødvendige menneskelige og økonomiske ressourcer til at forsørge barnet er til stede.

 

I de tilfælde, hvor en enlig kvinde får et barn efter en almindelig graviditet, hvor faderskabet ikke kan fastslås, må man almindeligvis antage, at andre årsager gør sig gældende, ligesom moderen ofte ikke vil have overvejet eventuelle økonomiske konsekvenser i forhold til barnets forsørgelse.

 

Jeg mener, at der her er tale om to forskellige situationer, som også bør afspejle sig i vilkårene for tildeling af sociale ydelser.

 

Der henvises i øvrigt til svaret på spørgsmål nr. 2.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Bent Nielsen