Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LHN/ J.nr. 2008-1519

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

16. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 9. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. B 58 - 8 (SOU Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 8:

 

”Hvordan forholder ministeren sig til, at den manglende ligestilling mellem enlige forsørgere og enlige adoptanter er en slags indirekte, sofistikeret diskrimination af udlændinge, idet hovedparten af de adopterede er af udenlands afstamning?”

 

Svar:

 

Det er en betragtning, som jeg er helt uenig i.

 

Eneforsørgere er omfattet af reglerne om særligt børnetilskud uanset såvel forældrenes som barnets etniske oprindelse. Grunden til, at eneadoptanter ikke er berettiget til særligt børnetilskud er, at der ikke er tale om en udefra kommende begivenhed, og at der er tale om en velovervejet disposition – også økonomisk.

 

Jeg kan i øvrigt henvise til Højesteretsdommen, hvoraf det fremgik af dommens præmisser, at det faktiske forhold, at det for tiden stort set kun er udenlandske børn, der adopteres af enlige personer her i landet, ikke kan føre til, at afslag på særligt børnetilskud til enlige adoptanter udgør en usaglig forskelsbehandling i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.  

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/  Bent Nielsen