Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 4 (B 60), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 4 fra Folketingets Retsudvalg (B 60):

 

”Kan det lade sig gøre at etablere et dyreværnspoliti som foreslået i B 60 inden for politiforligets rammer?”

 

Svar:

 

Som jeg redegjorde for under 1. behandlingen af beslutningsforslaget den 21. april 2008 indgik regeringen i 2006 en flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden for 2007-2010 med en række af Folketingets partier.

 

Aftalen indebærer bl.a., at dyreværnslovgivningen skal være et af otte prioriterede indsatsområder for politiet. Det følger bl.a. af aftalen, at dyreværnslovgivningen skal håndhæves ensartet og effektivt over hele landet, og at enheder med specialuddannet personale skal være til rådighed i alle politikredse.

 

Som anført i den samtidige besvarelse af spørgsmål 3 vedrørende beslutningsforslaget fremgår det ikke nærmere af beslutningsforslaget, hvorvidt der hermed foreslås etablering af et dyreværnspoliti inden for rammerne af det almindelige politi, eller om forslaget forudsætter etablering af en ny, selvstændig politimyndighed.

 

Et forslag om oprettelse af en selvstændig politimyndighed, vil efter Justitsministeriets opfattelse være en så grundlæggende ændring af rammerne for politiets virksomhed, at det i givet fald bør drøftes i forligskredsen bag flerårsaftalen for politiets virksomhed.

 

Er der tale om etablering af et dyreværnspoliti inden for rammerne af det almindelige politi, men således at der sker en opprioritering af indsatsen i forhold til det, der er forudsat i flerårsaftalen, vil det efter Justitsministeriets opfattelse også være rigtigst at drøfte dette spørgsmål i forligskredsen.