Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 5 (B 60), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 26. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 5 fra Folketingets Retsudvalg (B 60):

 

”Når ministeren i sit svar på B 60 – spørgsmål 1 oplyser, at der ved hver af lokalpolitistationerne på Fyn også er uddannet personale til at modtage anmeldelser og påbegynde efterforskning af dyreværnssager, kan ministeren så oplyse, om dette også gælder de øvrige politikredse?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende: 

 

”Rigspolitiet har indhentet udtalelser fra landets øvrige politikredse vedrørende tilrettelæggelsen af arbejdet med efterforskning af dyreværnssager.

 

Alle politikredsene har oplyst, at man for at styrke retshåndhævelsen af reglerne i dyreværnslovgivningen har fået et antal erfarne efterforskere videreuddannet på dette højtprioriterede sagsområde.

 

Organiseringen af arbejdet i politikredsene er gennemført på en lidt forskellig måde. I de geografisk set større politikredse vil der på de større politistationer være uddannet personale til at modtage anmeldelser og til at påbegynde efterforskningen af sager om mulige overtrædelser af dyreværnslovgivningen. I dette arbejde inddrages også andre kompetencer. Personale fra færdselsafdelingerne deltager f.eks. i målrettede indsatser til kontrol af reglerne om transport af dyr. I politikredsene er der også etableret typisk kredsdækkende særlige dyreværnsenheder, som dels kan varetage den videregående efterforskning af sagerne, og dels kan forestå den anklagemæssige del af behandlingen af dyreværnssager.

 

Det er Rigspolitiets sammenfattede vurdering, at man i politikredsene har sikret sig, at sager i relation til dyreværnslovgivningen kan håndhæves ensartet og effektivt over hele landet. Der er i alle politikredsene oprettet enheder med specialuddannet personale til håndhævelsen af reglerne i dyreværnslovgivningen.”