Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 5 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om udkast til rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager (B 79), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 5 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om udkast til rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager (B 79):

 

”Vil ministeren være indstillet på at ændre formålsbestemmelsen, så den svarer til § 5, stk. 3, i persondataloven, jf. at man ellers udvider formålet, man kan udveksle data til?”

 

Svar:

 

Som anført i beslutningsforslagets bemærkninger (pkt. 4.3.1.) må reglen i artikel 3, stk. 1, 2. pkt., i udkastet til rammeafgørelse, som udtrykker et proportionalitetsprincip, efter Justitsministeriets opfattelse antages indholdsmæssigt at svare til, hvad der følger af proportionalitetsreglen i persondatalovens § 5, stk. 3.

 

Udkastet til rammeafgørelse vurderes således ikke at nødvendiggøre ændringer i bestemmelsen i persondatalovens § 5, stk. 3 (som således vil blive opretholdt i forbindelse med gennemførelsen af rammeafgørelsen i dansk ret).

 

Det kan i øvrigt tilføjes, at der som nævnt i beslutningsforslaget (pkt. 1 og 2) i november 2007 er opnået politisk enighed i Rådet om udkastet til rammeafgørelse, og der udestår således ikke yderligere forhandlinger om udkastet, som – efter den sædvanlige juridisk-sproglige gennemgang – vil skulle vedtages i Rådet, når alle parlamentariske forbehold, herunder det danske, er ophævet.