Ministeren

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

www.vfm.dk

 

 

 

Dato:

 

 J.nr. 2008-1519

Inge Hansen

Parcelskrænten 1

4572 Nr. Asmindrup

 

Den 17. april 2008

 

 

Kære Inge Hansen

 

Mange tak for dit brev af 4. marts 2008, hvori du informerer mig om, at du har indbragt en klage over Danmark for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og redegør for dine synspunkter med hensyn til reglerne om ret til særligt børnetilskud til børn af enlige adoptanter.

 

Jeg kan oplyse, at det særlige børnetilskud som udgangspunkt ydes, når en person bliver eneforsørger som følge af en udefra kommende begivenhed i form af, at den ene forælder er død, eller at faderskabet ikke har kunnet fastslås.

 

Eneforsørgere er omfattet af reglerne om særligt børnetilskud uanset såvel forælderens som barnets etniske oprindelse. Grunden til, at eneadoptanter ikke er berettiget til særligt børnetilskud er, at der ikke er tale om en udefra kommende begivenhed, men et velovervejet valg også for så vidt angår de økonomiske vilkår.

 

Jeg kan i øvrigt henholde mig til, at Højesteret ved dom af 2. november 2006 har taget stilling til spørgsmålet om enlige adoptanters ret til særligt børnetilskud, og ser derfor ikke anledning til at holde et møde om sagen.  

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Karen Jespersen