Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1 (B 60), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 17. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 1 (B 60) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Er det korrekt, at der hos Fyns Politi skal efteruddannes én betjent i dyreværnssager i hver af de nye lokalpolitiafdelinger – for hvis dette er rigtigt, er det jo en del flere betjente end det, der følger af politiforliget?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende: 

 

”Rigspolitiet har indhentet en udtalelse fra Fyns Politi, som bl.a. har oplyst, at sagerne vedrørende dyreværnslovgivningen organisatorisk er forankret i sektionen for særlovssager. Medarbejderne i denne sektion, der har fået en særlig uddannelse, yder bistand ved behandlingen af dyreværnssager fra hele politikredsen.

 

Ved hver af lokalpolitistationerne på Fyn er der også uddannet personale til at modtage anmeldelser og til at påbegynde efterforskning af sager om mulige overtrædelser af dyreværnslovgivningen.

 

Andre afdelinger i politikredsen varetager mere konkrete retshånd-hævelsesopgaver i relation til dyreværnslovgivningen. Personalet fra færdselsafdelingen foretager f.eks. kontrol af reglerne om transport af dyr.”