Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 10 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om udkast til rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager (B 79), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 10 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om udkast til rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager (B 79):

 

”Vil ministeren sørge for, at der ikke kan behandles andre oplysninger end nøjagtigt dem, som omtales i Europarådets Recommendation nr. (87)15?”

 

Svar:

 

Den tekst i udkastet til rammeafgørelse, der er opnået enighed om mellem EU-medlemsstaterne, indebærer efter Justitsministeriets opfattelse en passende balance mellem på den ene side hensynet til at sikre et højt databeskyttelsesniveau og på den anden side hensynet til, at medlemsstaternes myndigheder skal kunne varetage deres opgaver inden for det politimæssige og strafferetlige område.  

 

Med rammeafgørelsens regler sker der en styrkelse af databeskyttelsen i forbindelse med, at der mellem EU-medlemsstaterne udveksles personoplysninger som led i det politimæssige og strafferetlige samarbejde, jf. herved beslutningsforslagets bemærkninger pkt. 2.2. og den tidligere besvarelse (af 6. maj 2008) af spørgsmål nr. 1 vedrørende beslutningsforslaget.    

 

Det er derfor Justitsministeriets opfattelse, at man fra dansk side bør tilslutte sig en vedtagelse af udkastet til rammeafgørelse, således at der i EU kan indføres en (bindende) generel regulering og styrkelse af databeskyttelsen inden for området for politimæssigt og strafferetligt samarbejde.

 

Det tilføjes i den forbindelse, at der som nævnt i de samtidige besvarelser af spørgsmål nr. 5 og nr. 9 ikke udestår yderligere forhandlinger om udkastet, som – efter den sædvanlige juridisk-sproglige gennemgang – vil skulle vedtages i Rådet, når alle parlamentariske forbehold, herunder det danske, er ophævet.