Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 6 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om udkast til rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager (B 79), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 6 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om udkast til rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager (B 79):

 

”Vil ministeren arbejde for, at vi snarest får en fælles tilsynsmyndighed, hvad betyder det, at denne er flyttet til en senere rådsbeslutning, hvornår er det, og hvad er forskellen på, om den ligger i rammeafgørelsen eller er en rådsbeslutning?”

 

Svar:

 

I bilag II til udkastet til rammeafgørelse er der medtaget et udkast til en rådserklæring, hvorefter Rådet vil undersøge, hvordan man i fremtiden i overensstemmelse med de gældende retsgrundlag kan samle de opgaver, der udføres af de eksisterende fælles datatilsynsmyndigheder, som er oprettet særskilt for Schengen-informationssystemet, Europol, Eurojust og Toldinformationssystemet, under én (samlet) datatilsynsmyndighed.

 

Udkastet til rÃ¥dserklæring er en politisk tilkendegivelse om RÃ¥dets ønske om at arbejde videre med idéen om at oprette en fælles tilsynsmyndighed. Jeg har ikke nærmere oplysninger om tidshorisonten for det videre arbejde eller om indholdet af en eventuel senere beslutning herom, men jeg kan generelt oplyse, at regeringen stiller sig positiv over for at samle de forskellige tilsynsopgaver hos en fælles tilsynsmyndighed.Â