Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 9 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om udkast til rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager (B 79), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 29. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard


Spørgsmål nr. 9 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om udkast til rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager (B 79):

 

”Vil ministeren sørge for, at B 79 kommer til at omfatte ”papiroplysninger” også, da det ikke er dækkende for persondatatrafik, at kun elektronisk udvekslede oplysninger omfattes, det må dog være det samlede område for datatrafik, der omfattes af bestemmelsen?”

 

Svar:

 

Efter udkastet til rammeafgørelse artikel 1, stk. 3, finder rammeafgørelsens bestemmelser anvendelse på behandling af personoplysninger, der helt eller delvis foretages elektronisk, samt på ikke-elektronisk behandling af personoplysninger, der er eller vil blive indeholdt i et register.

 

Rammeafgørelsens anvendelsesområde svarer dermed til anvendelsesområdet for det generelle databeskyttelsesdirektiv (direktiv 95/46/EF artikel 3, stk. 1) og til anvendelsesområdet for den danske persondatalov (§ 1, stk. 1), som bygger på det nævnte direktiv. På den baggrund har Danmark under forhandlingerne om rammeafgørelsen ikke haft indvendinger imod, at anvendelsesområdet for rammeafgørelsen er blevet afgrænset på den anførte måde.   

 

Det kan i øvrigt tilføjes, at der – som nævnt i den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 5 – er opnået politisk enighed i Rådet om udkastet til rammeafgørelse. Der udestår således ikke yderligere forhandlinger om udkastet, som – efter den sædvanlige juridisk-sproglige gennemgang – vil skulle vedtages i Rådet, når alle parlamentariske forbehold, herunder det danske, er ophævet.