ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

14. maj 2008

 

Besvarelse af spørgsmål 23 (L 120) stillet af Folketingets Erhvervs­udvalg den 24. april 2008.   

 

 

Spørgsmål 23:

”De mindre revisionsvirksomheder, der er medlemmer af en revisorforening, vil fortsat skulle efteruddannes i overensstemmelse med den internationale revisorforening IFACs krav. Den samlede reelle erhvervsøkonomiske konsekvens af at kræve samme efteruddannelse for alle godkendte revisorer er derfor kun godt 8 mio. kr. Bl.a. på den baggrund bedes ministeren oplyse, om målet om en reduktion af ”økonomiske byrder” er vigtigere end hensynet til de købere af revisors ydelser, som loven har til formål at beskytte?”

 

Svar:

Som nævnt i min besvarelse af spørgsmål 18, er den foreslåede differentiering er udtryk for, at der stilles meget forskellige krav til revisionen af årsrapporten for et stort børsnoteret selskab, der aflægger årsrapport efter de internationale regnskabsstandarder (IFRS), og til revisionen af den lille lokale bagerbutik, der skal følge minimumskravene i årsregnskabsloven.

 

En differentiering af efteruddannelsesniveauet giver derved den enkelte revisor valgmuligheden for at fokusere sin efteruddannelse mod netop de opgaver, revisor beskæftiger sig med.

 

På den baggrund mener jeg, at kravet om obligatorisk efteruddannelse for alle revisorer - uanset medlemskab af revisorforeningerne - tilgodeser hensynet til de købere af revisors ydelser, som loven har til formål at beskytte.

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk