ØKONOMI- OG ERHVRVSMINISTEREN

 

 

14. maj 2008

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 


Besvarelse af spørgsmål 28 (L 120) stillet af Folketingets Erhvervsudvalg den 25. april 2008.

 

 

Spørgsmål 28:

Er ministeren enig i, at det er den reviderede virksomhed (det reviderede selskab), der står i første række, hvis tilsynsmyndighederne skal gennemføre uanmeldte ”raids” i forbindelse med mistanke om uregelmæssigheder i et regnskab?

 

 

Svar:

Lad mig indledningsvis slå fast, at lovforslaget ikke lægger op til uanmeldte ”raids” hos de reviderede virksomheder, men til undersøgelser hos revisionsvirksomheder i overensstemmelse med reglerne i retssikkerhedsloven, jf. min besvarelse af spørgsmål 27. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen får alene bemyndigelse til at foretage undersøgelse ude hos revisionsvirksomhederne.

 

Formålet med de undersøgelser, der kan iværksættes efter lovforslaget, er ikke en undersøgelse af revisors klient eller dennes regnskab. Adgangen til og reglerne om at undersøge regnskaber hører hjemme i og følger af årsregnskabsloven. Formålet med bestemmelserne i revisorloven er at sikre en højere kvalitet af revisorernes og revisionsvirksomhedens arbejde. Undersøgelserne retter sig derfor imod det arbejde, som revisor og revisionsvirksomheden har udført.

 

 

Â