ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

14. maj 2008

 

Besvarelse af spørgsmål 29 (L 120) stillet af Folketingets Erhvervs­udvalg den 25. april 2008.   

 

 

Spørgsmål 29:

”Har Danmark nogle udestående problemer med EU vedrørende ”administrativt bøvl”? Er det baggrunden for, at Ministeren gennemfører skel i

uddannelseskravene, så vi fremover får A‑ og B‑ revisorer?”

 

 

Svar:

Som nævnt i min besvarelse af bl.a. spørgsmål 18, er jeg ikke enig i, at muligheden for at kunne differentiere efteruddannelsen vil betyde, at revisorerne opdeles i et A- og et B-hold.

 

Baggrunden for forslaget er ikke ”administrativt bøvl”, men derimod, som det også fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at der stilles meget forskellige krav til revisionen af årsrapporten for et stort børsnoteret selskab, der aflægger årsrapport efter de internationale regnskabsstandarder (IFRS), og til revisionen af den lille lokale håndværker, der skal følge minimumskravene i årsregnskabsloven.

 

Den mulighed for differentiering af efteruddannelsen, lovforslaget lægger op til, giver netop mulighed for, at den enkelte revisor kan målrette sin efteruddannelse mod netop den type opgaver, som revisor beskæftiger sig med.

 

Jeg kan oplyse, at Revisorkommissionen vil blive inddraget i arbejdet med udformning af efteruddannelseskravene. Jeg er helt tryg ved, at de vil være i stand til at fastlægge de krav, der skal stilles, så kvaliteten af revisors arbejde ikke bare fastholdes, men også forøges.

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk