ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

21. maj 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 46 (L 120) stillet af Folketingets Erhvervs­udvalg den 20. maj 2008.    

 

 

Spørgsmål 46:

”Ministeren bedes oplyse, hvorfor undersøgelser efter bestemmelserne i revisorloven skal omfatte en større del af revisors virksomhedsområde end bestemt i EUs revisionsdirektiv, der alene har krav om undersøgelser, der kan konstatere og forhindre utilstrækkelig gennemførelse af den lovpligtige revision. Er der ikke tale om at lovforslaget indfører en unødig administrativ byrde?”

 

Svar:

Revisordirektivets anvendelsesområde vedrører alene lovpligtig revision. Direktivets bestemmelser, herunder undersøgelsesbestemmelsen, retter sig derfor mod lovpligtig revision.

 

Revisorkommissionen foreslog i betænkning nr. 1478, oktober 2006, at anvendelsesområdet skulle omfatte erklæringer med sikkerhed. På grundlag af høringssvar til betænkningen genovervejede Revisorkommissionen anvendelsesområdet, og foreslog herefter det anvendelsesområde, der nu fremgår af lovforslaget.

 

Lovforslagets anvendelsesområde er på den baggrund bredere end lovpligtig revision, og bestemmelserne i forslaget er derfor indrettet i overensstemmelse med det danske anvendelsesområde.

 

Som anført i besvarelsen af spørgsmål 17, har lovforslaget været forelagt Erhvervs- og Selskabsstyrelsens Center for Kvalitet i ErhvervsReguleringen (CKR).

 

CKR vurderer umiddelbart ikke, at undersøgelsesbestemmelsen vil føre til større byrder.

 

Jeg skal henvise til besvarelsen af spørgsmål 17.

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk