Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     13- Forslag til Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og spanien.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer Bemærkninger til henvendelse af 7. november 2007 fra Inge og H. P. Jensen, Greve, til lovforslaget.

(L 13 - bilag 11)

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Ivar Nordland


Inge og H. P. Jensen har den 7. november 2007 rettet henvendelse til skatteudvalget om det tidligere tilsvarende lovforslag om bemyndigelse til opsigelse af Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster med Frankrig og Spanien.

Inge og H. P. Jensen nævner, at de havde benyttet sig af rådgivere, men lovforslag L 26 medførte, at al rådgivning faldt.

De havde solgt deres danske faste ejendom pr. 1. juli 2007 og planlagt flytning til Frankrig primo december 2007 med begyndende udbetaling af pension fra 1. januar 2008.

De spørger, hvilke regler der vil gælde, hvis en person er bosiddende i Frankrig og har en pension, hvor der er udbetaling før 11. oktober 2007, og en anden pension, hvor der begyndes udbetaling efter 11. oktober 2007.

 

Jeg vil hertil nævne, at jeg udsendte en pressemeddelelse den 27. juni 2007 om den politiske rammeaftale om pensionsbeskatningen og herunder lovforslaget om bemyndigelse til eventuel opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomsterne med Spanien og Frankrig.

Jeg vil tilføje, at overgangsreglen vedrørende pensionister i det nye lovforslag L 13 er ændret på flere punkter i forhold til den samme regel i det tidligere lovforslag L 26.

Selv om dobbeltbeskatningsoverenskomsten med Frankrig opsiges, vil en person, som senest den 28. november 2007 var hjemmehørende i dette land, og som senest den 31. januar 2008 var begyndt at modtage pension (bortset fra tjenestemandspension), forblive fritaget for dansk beskatning af denne pension. Det samme gælder for anden pension (bortset fra tjenestemandspension), som vedkommende måtte begynde at modtage senere.

Â