Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     13 - Forslag til Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer bemærkninger til henvendelse fra Else Christensen, Lyngby, til lovforslaget.

(L 13 – bilag 5)

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Ivar Nordland


Else Christensen, Lyngby, har i en henvendelse til skatteudvalget, kritiseret det daværende tilsvarende lovforslag L 26 om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.

Hun mener, at lovforslaget medfører tilbagevirkende kraft for de personer, der har købt en feriebolig i Frankrig inden den 11. oktober 2007, hvor lovforslag L 26 blev fremsat, men først kan underskrive skøde 2 – 3 måneder senere.

Hun spørger desuden, om en person, der er omfattet af overgangsreglen vedr. en feriebolig, stadig vil være omfattet af denne regel ved køb af en anden feriebolig.

 

Jeg vil hertil svare, at overgangsreglen vedrørende fransk feriebolig i det genfremsatte lovforslag L 13 er ændret på to punkter i forhold til samme regel i det tidligere lovforslag L 26.

Dels er skæringsdatoen udsat fra 11. oktober til 28. november 2007, dels er det bestemt, at overgangsreglen også gælder for feriebolig, der er anskaffet ifølge slutseddel underskrevet denne dato, selv om skøde først underskrives senere.

Overgangsordningen skal sikre personer, som har købt feriebolig i Frankrig på grundlag af gældende regler. Hvis en person, der er omfattet af overgangsreglen vedrørende en feriebolig i Frankrig, ønsker at sælge denne og købe en anden, har vedkommende mulighed for at tage de skatteregler i betragtning, der gælder på dette tidspunkt – på samme måde som andre personer, der overvejer at købe en feriebolig i Frankrig.