Fra: Else Christensen
Organisation:
Adresse: Akademivej 27, 1 tv
Postnr: 2800 Lyngby
EMail: [email protected]
Telefon:
Må offentliggøres på hjemmesiden: Ja

 

Else Christensen

Akademivej 27

2800 Lyngby

 

 

Folektingets Skatteudvalg

 

Om: L26 - Forslag til lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien

Jeg vil gerne fremføre følgende bemærkninger og spørgsmål til lovforslaget:

1. Statsministeren sagde under afslutningsdebatten før valget, at man kunne sove trygt i forvisning om, at der ikke skete pludselige ændringer i skatten. Det kan bestemt ikke siges at være sandt i forbindelse med L26, som man påtænker at gennemføre med tilbagevirkende kraft. Loven risikerer at ændre det økonomiske grundlag totalt for mange familier, som kan blive nødt til helt at ændre deres tilværelse.

2. Det påstås, at loven ikke skulle ramme nogen med tilbagevirkende kraft. Hvad med de personer, der har skrevet bindende slutseddel inden den 11. oktober, men først kan underskrive skødet 2-3 måneder senere, hvilket er det normale minimum i Frankrig?

2. Forslaget om at opkræve ejendomsværdiskat af boliger i Frankrig rammer pensionister med tilknytning og familie i både Danmark og Frankrig, som ønsker at opretholde en tæt kontakt til deres familier i begge lande ved at kunne opholde sig der i længere tid. Det vil for fremtiden blive økonomisk umuligt for mange, da en ejendomsværdiskat beregnet af den fulde handelsværdi, som mange steder i Frankrig er langt højere end i Danmark, vil blive en uoverstigelig byrde.

3. Ejer man allerede en bolig i Frankrig skal man ifølge overgangsordningen ikke betale ejendomsværdiskat til Danmark. Men hvad sker der, hvis en pensionist på et senere tidspunkt f.eks. ikke længere kan klare at bo i et hus, men ønsker at skifte det ud med en lille lejlighed? Er han så stadig dækket af overgangsordningen, eller er han stavnsbundet?

Med venlig hilsen

Else Christensen