Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     13- Forslag til Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien  .

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer bemærkninger til henvendelse af 4. december 2007 fra Klaus Vilner, Frankrig.

(L 13 – bilag 25)

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen


Klaus Vilner, Frankrig, har i en henvendelse af 4. december 2007 kommenteret mine bemærkninger af samme dato (L 13 – bilag 19) til hans første henvendelse af 1. december 2007 (L 13 – bilag 14).

 

Klaus Vilner gentager først anmodningen om, at Danmark sørger for, at Frankrig undlader at opkræve formueskat af dansk ejendom, som den 28. november 2007 var ejet af personer i Frankrig, på samme måde som den foreslåede overgangsregel i lovforslagets § 4 medfører, at Danmark ikke opkræver ejendomsværdiskat af fransk ejendom, som den 28. november 2007 var ejet af personer i Danmark.

Han mener, at dette synspunkt skal fremføres under forhandlingerne om en ny dobbeltbeskatningsoverenskomst. 

Jeg vil hertil svare, at jeg har foreslået overgangsreglen i lovforslagets § 4 ud fra et hensyn til, at en eventuel opsigelse af den dansk-franske dobbeltbeskatningsoverenskomst ikke skal ændre den skattemæssige status vedr. dansk ejendomsværdibeskatning, for så vidt angår personer her i landet, som allerede har erhvervet feriebolig i Frankrig på grundlag af de gældende regler.

Jeg vil lade det være op til den franske regering, om den vil tage samme hensyn, for så vidt angår fransk formueskat og personer i Frankrig, som allerede har feriebolig i Danmark.

 

Klaus Vilner henviser derefter til sine kommentarer i henvendelsen af 1. december 2007 om virkningerne af en eventuel opsigelse af den dansk-franske dobbeltbeskatningsoverenskomst, for så vidt angår dansk beskatning af udbytte, som et dansk selskab betaler til en aktionær i Frankrig. Efter overenskomsten må Danmark ikke beskatte udbyttet. Hvis overenskomsten opsiges, kan Danmark med fremtidig virkning beskatte udbyttet. Det vil medføre, at både Danmark og Frankrig beskatter samme udbytte.

Jeg vil hertil nævne, at jeg den 5. december 2007 fremsatte det lovforslag, som jeg bebudede i mine bemærkninger af 4. december 2007, om nedsættelse af udbytteskatten fra 28 pct. til 15 pct., jf. lovforslag om ændring af forskellige skattelove (Diverse EU-tilpasninger) (L 31).  Â