Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     13- Forslag til Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer bemærkninger til henvendelse af 12. januar 2008 fra Jes Andersen, Frankrig.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Ivar Nordland


Jes Andersen, Frankrig, har i en henvendelse af 12. januar 2008 redegjort for, at han og hans hustru flyttede til Frankrig i 2004. Han modtager dansk social pension. Hans hustru venter at begynde at modtage dansk tjenestemandspension om godt 3 år. Han kritiserer, at hans hustrus tjenestemandspension ikke bliver omfattet af overgangsregler ved en eventuel opsigelse af den dansk-franske dobbeltbeskatningsoverenskomst.

 

Jeg vil hertil svare, at jeg vil fremsætte ændringsforslag, som omfatter tilfælde, hvor et ægtepar, som den 28. november 2007 var hjemmehørende i Frankrig, og hvor den ene ægtefælle er omfattet af overgangsreglen for dansk social pension (herunder efterløn) eller privat pension, og hvor den anden ægtefælle senere begynder at modtage dansk tjenestemandspension. Forslaget går ud på, at den danske skat af tjenestemandspensionen nedsættes med den franske skat af denne pension, som indtræder ved en eventuel opsigelse af den dansk-franske dobbeltbeskatningsoverenskomst.  

Â