Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     13- Forslag til Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 3 af 30. november 2007.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Ivar Nordland


Spørgsmål 3: Ministeren anmodes om at redegøre for, om der fortsat er dbo’er, hvor de lande, Danmark har lavet overenskomster med, fortsat har beskatningsretten til danske pensionister, hvis de danske pensionister er bosat i de pågældende lande.

 

Svar: Danmark har for tiden dobbeltbeskatningsoverenskomster med 25 andre lande, som medfører bopælsstatsbeskatning af privat pension, så Danmark ikke kan beskatte personer, der er hjemmehørende i disse lande, af en sådan pension fra Danmark 

To af disse overenskomster er indgået med Kroatien og Østrig. Disse overenskomster vil blive afløst af nye overenskomster, som medfører kildestatsbeskatning, jf. lovforslag L 12 Østrig og lovforslag L 14 Kroatien.

Af de 25 lande, hvormed Danmark har overenskomster med bopælsstatsbeskatning, er der flest danske pensionister i Frankrig og Spanien.

Når der er fundet en løsning på overenskomsterne med Frankrig og Spanien, vil Danmark således have beskatningsretten til privat pension i langt de vigtigste lande, som danske pensionister flytter til.