Ændringsforslag

til

L 139 Forslag til lov om ændring af lov om fremstilling, præsentation og salg af tobaksvarer, lov om forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 16 år og lov om forbud mod tobaksreklame m.v.

 

(Aromastoffer, aldersgrænser for salg af tobak og udstilling af tobaksvarer på tobaksudsalgssteder).

 

[af ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen)]

 

 

Af ministeren for sundhed og forebyggelse:

 

Til § 1

 

1. Efter nr. 3 indsættes som nyt nr.:

 

01.  I § 21, stk. 1, nr. 1 ændres ”§ 15, stk. 1-6” til: ”§ 15, stk. 1-5”.

 

[Teknisk rettelse]

 

Til § 4

 

2. § 4 affattes således:

 

”Loven træder i kraft den 1. september 2008”.

 

[Udskudt ikrafttræden]

 

Bemærkninger

 

Til nr. 1.

 

Der er tale om en konsekvensrettelse af lovens straffebestemmelse som følge af ændringen af lovens § 15, hvorved § 15, stk. 2 ophæves.

 

Til nr. 2.

 

Det foreslås af lovens ikrafttrædelsestidspunkt udskydes fra 1. august 2008 til 1. september 2008.

 

Baggrunden herfor er, at Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i samarbejde med Sundhedsstyrelsen er ved at tilrettelægge en informationsindsats om forhøjelse af aldersgrænsen for salg af tobak fra 16 til 18 år, herunder udarbejdelse af skiltemateriale og lignende til branchen. Denne informationsindsats bør finde sted i forbindelse med lovens ikrafttræden. Det er opfattelsen, at det vil være uhensigtsmæssigt at lade en sådan informationskampagne finde sted midt i sommerferien. Derfor foreslås det, at lovens ikrafttræden udskydes fra den 1. august til den 1. september 2008.

 

Hertil kommer, at branchen har fremsat ønske om, at forslaget om ændring af bestemmelsen i tobaksreklameloven om en neutral anbringelse af tobaksvarer i butikker, træder i kraft så sent som muligt.