Med mail af 29. februar 2008 har Velfærdsministeriet fremsendt høringsmateriale vedr. forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om friskoler og private grundskoler mv.

 

HTS vil gerne takke for muligheden for at kommentere lovforslaget som vi har videresendt til en række af vore medlemsvirksomheder med aktiviteter på social- og sundhedsområdet; Aleris, Attendo Care, Forenede Care og Falck. Det er især på området Fleksible hjælperordninger at lovforslaget har relevans for vore medlemmer, der allerede i et vist omfang har aktiviteter på området.

 

HTS hilser muligheden for overdragelse af arbejdsgiveransvaret til fx private servicevirksomheder velkomment og sammen med fjernelse af kravet om et højt aktivitetsniveau og indførelse af en samlet vurdering af brugerens hjælpebehov, vil lovforslaget medføre en markant forbedring af borgernes muligheder for og anvendelse af fleksible hjælperordninger.

 

HTS finder det dog nødvendigt, at lovændringerne følges op med en informationsindsats om de nye muligheder. Det er vores medlemsvirksomheders opfattelse, at kommunernes informationsindsats overfor de potentielle bruger af ordningerne skal forbedres markant - specielt hvad angår mulighederne for anvendelse af private serviceleverandører. Der er som hovedregel et stort ukendskab til muligheden for modtagelse af tilskud til ansættelse af hjælpere og især muligheden for samarbejde med private serviceleverandører. Situationen er meget lig med erfaringerne fra starten fritvalgsordningen på ældreområdet, hvor der blandt en række kommuner kunne spores en direkte modvilje mod at informere borgerne om de nye muligheder.

 

Derudover har HTS ikke bemærkninger til de øvrige elementer i lovforslaget.

 

Med venlig hilsen

 

Jan Stiiskjær

Chefkonsulent

 

HTS - Handel, Transport og Service

Sundkrogskaj 20

2100 København Ø

Telefon: +45 7733 4711

Mobil: +45 2228 8474

Mail: [email protected]

www.hts.dk