Forslag til Lov om ændring af lov om social service og lov om friskoler og private grundskoler m.v.

 

 

 

Børnesagens Fællesråd bakker op om lovgivning, der fremmer børn og unges deltagelse og inddragelse i alle forhold, der vedrører dem selv.

Det fremlagte lovforslag i § 65 i Lov om social service ligger i forlængelse af anbringelsesreformens meget detaljerede lovgivning vedrørende kommunernes administration og håndtering af udsatte børn og unge, der står over for en foranstaltning eller anbringelse uden for hjemmet.

 

Børnesagens Fællesråd erkender, at der er kommuner, der ikke foretager de fornødne undersøgelser, udarbejder handleplaner eller inddrager børn og unge i henhold til lovgivningen.

Børnesagens Fællesråd ønsker dog at udtrykke sit forbehold over, om det alene er en stramning af lovgivningen på området, der vil resultere i den ønskede effekt med hensyn til kommunernes håndtering af udsatte børn og unge.

 

Aktuelt kan Børnesagens Fællesråd tilslutte sig, at de sociale nævn tillægges kompetence til at træffe afgørelser vedr. undersøgelser, samtaler med børn og unge samt udarbejdelse af handlingsplaner.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Inge Marie Nielsen

Sekretariatsleder