Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LOF/ J.nr. 2007-2768

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 21. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 2 (BOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 2:

 

”Ministeren bedes redegøre for, hvor stort behovet er for specielle botilbud og arten af disse til psykisk syge med misbrugsproblemer”

 

 

Svar:

 

Jeg er ikke bekendt med en eksakt opgørelse over behovet for specielle botilbud til gruppen af psykisk syge med misbrugsproblemer. Jeg har i den forbindelse kontaktet KL, som heller ikke har nogen opgørelse over behovet.

 

Jeg kan dog henvise til kortlægningen fra 2006, som Styrelsen for Social Service har udarbejdet; ”Kortlægning af døgntilbud til sindslidende med misbrug”. Kortlægningen har således i 2005 registreret 44 særlige døgntilbud til psykisk syge med misbrugsproblemer. Undersøgelsen viser, at der er stor variation i arten af døgntilbud, og at den enkelte brugers behov for døgntilbud ofte varierer over tid. En del brugere kan således på langt sigt blive i stand til at klare sig uden døgndækning, evt. i egen bolig med den rette støtte. Kortlægningen viser endvidere, at de seneste års fokus på målgruppens behov har ført til en bredere tilgang med udvikling af differentierede tilbud til følge.    

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Peter Juul