Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LOF/ J.nr. 2007-2768

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 5. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 22. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 9 (BOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 9:

 

”Er ministeren enig i udtalelserne fra direktøren for Boligselskabernes Landsforening, Gert Nielsen om, at årsagen til at der bygges for få skæve boliger er, at grundpriserne er for høje?”

 

 

Svar:

Kommunerne har i henhold til serviceloven en forpligtelse til at sikre, at der er tilstrækkelige tilbud om boformer til personer med betydelig nedsat fysisk, psykisk og/eller social funktionsevne. Kommunerne kan selv bygge boliger for at leve op til deres forsyningsforpligtelse.

 

Der er intet til hinder for, at kommunen etablerer skæve boliger på en grund, som kommunen allerede råder over, og dermed holder etablerings- og driftsomkostningerne nede. Flere steder i landet er der i tilknytning til forsorgshjem (ex. Århus, Ålborg og Haderslev), opført skæve boliger på matriklen.

 

Jeg er således ikke enig i, at grundprisudviklingen behøver at være årsagen til, at kommunerne ikke har bygget flere skæve boliger.

 

Karen Jespersen

 

/ Peter Juul