Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2008

1. udkast

Betænkning

over

Forslag til lov om ændring af ligningsloven og lov om
arbejdsmarkedsbidrag

(Skattefritagelse for reservebedsteforældre og selvvalgt uddannelse)

[af skatteministeren (Kristian Jensen)]

 

1. Udvalgsarbejdet

Lovforslaget blev fremsat den 28. marts 2008 og var til 1. behandling den 14. april 2008. Lovforslaget blev efter 1. behandling henvist til behandling i Skatteudvalget.

Møder

Udvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.

Høring

Et udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen været sendt i høring, og skatteministeren sendte den 22. februar 2008 dette udkast til udvalget, jf. alm. del - bilag 98. Den 1. april 2008 sendte skatteministeren de indkomne høringssvar til udvalget. En oversigt over høringssvarene og skatteministerens kommentarer hertil er optrykt som bilag 1 til lovforslagets bemærkninger.

Spørgsmål

Udvalget har stillet 3 spørgsmål til skatteministeren til skriftlig besvarelse, [som denne har besvaret.]

2. Indstillinger og politiske bemærkninger

Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger eller politiske udtalelser i betænkningen.

En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt i betænkningen.Der gøres opmærksom på, at et flertal eller et mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.


 

  Anders Broholm (V) Â  Karsten Lauritzen (V) Â  Peter Christensen (V) Â  Jacob Jensen (V) Â  Mikkel Dencker (DF) Â  Pia Adelsteen (DF) Â  Lars Barfoed (KF) Â  Charlotte Dyremose (KF) Â  Anders Samuelsen (NY) nfmd.  Nick Hækkerup (S) Â  John Dyrby Paulsen (S) Â  Klaus Hækkerup (S) Â  René Skau Björnsson (S) Â  Mette Frederiksen (S) Â  Jesper Petersen (SF) Â  Niels Helveg Petersen (RV) fmd.  Frank Aaen (EL) 

Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.

Folketingets sammensætning

 

Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)

47

 

Ny Alliance (NY)

3

Socialdemokratiet (S)

45

 

Inuit Ataqatigiit (IA)

1

Dansk Folkeparti (DF)

25

 

Siumut (SIU)

1

Socialistisk Folkeparti (SF)

23

 

Tjóðveldisflokkurin (TF)

1

Det Konservative Folkeparti (KF)

17

 

Sambandsflokkurin (SP)

1

Det Radikale Venstre (RV)

  9

 

Uden for folketingsgrupperne

2

Enhedslisten (EL)

  4

 

(UFG)

 

 

+++Bilag+++Bilag 1

Oversigt over bilag vedrørende L 156

Bilagsnr.

Titel

1

Høringssvar, fra skatteministeren

2

Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af forslaget.

 

 

Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 156

Spm.nr.

Titel

1

Spm. om at give tilsagn om, at den foreslåede ordning med skattefritagelse for reservebedsteforældre evalueres efter to år med henblik på at få belyst, hvilken udbredelse ordningen har fået og om den virker efter intentionerne, til skatteministeren, og ministerens svar herpå

2

Spm. om ministeren er enig i, at det generelt er uhensigtsmæssigt med særregler om skattefritagelse for visse indkomstarter - navnlig indkomster, der kan karakteriseres som arbejdsindkomst, til skatteministeren, og ministerens svar herpå

3

Spm. om at beskrive en mulig evalueringsordning for forslaget om reservebedsteforældre, således at ordningen evalueres om f.eks. 2 år med henblik på at afdække hvilken udbredelse den i praksis har fået, til skatteministeren, og ministerens svar herpå