Skatteministeriet

  

 [email protected]  

  

 

Jord & Affald

J.nr. MST-7550-00022

Ref. FH

Den 11. april 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høringssvar vedrørende lovforslag om ændring af emballageafgiftsloven mv. - J.nr. 2008-231-0014

     

 

Miljøstyrelsen har modtaget ovennævnte lovforslag i høring og skal anmode om, at lovforslagets ikrafttrædelsesbestemmelse, § 4, stk. 2, ændres til ”§ 1 træder i kraft 1. september 2008”. Herved vil ændringen af emballageafgiftsloven kunne træde i kraft samme dato, som pantbekendtgørelsens krav til pantmærkning mv. af emballager til mineralvand, vand, iste mv. træder i kraft.

 

Baggrunden for Miljøstyrelsens anmodning er, at tidspunktet for ikrafttræden af pantbekendtgørelsens mærkningskrav mv. til de pågældende emballager følger af den overgangsperiode, som er oplyst til EF-kommissionen i et svar på Kommissionens udførlige udtalelse til det notificerede udkast til pantbekendtgørelsen. Pantbekendtgørelsen udstedes således 4 måneder før ikrafttræden af nye krav til producenter og importører af emballager med mineralvand, iste mv. Herefter har disse 1 måned før kravet om pantmærkning mv. er ufravigeligt, hvilket tidsmæssigt falder sammen med tidspunktet i lovforslagets § 5 om en godtgørelsesordning.

 

I fortsættelse af de igangværende drøftelser med Skatteministeriet er det Miljøstyrelsens opfattelse, at ministeriet arbejder på en løsning, der vil sikre at lovændringen kan træde i kraft samtidig med pantbekendtgørelsens mærkningskrav mv. den 1. september 2008.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Fine Holten

 

Â