Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 158 - Forslag til Lov om ændring af emballageafgiftsloven, lov om forskellige forbrugsafgifter og konsumisafgiftsloven. (Nedsættelse af emballageafgiften for vand med smag samt iste og mindre justeringer af diverse punktafgifter).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 1 af 7. maj 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Jeanette Rose Hansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 1: Hvor mange producenter og små importører forventes at få glæde af bagatelgrænsen i konsumisafgiftsloven?

 

Svar: I dag er der 145 virksomheder, der er registreret efter konsumisafgiftsloven. Det skønnes, at ca. 50 – 55 af disse vil have en produktion eller import, der ligger under den foreslåede bagatelgrænse på 500 liter.

Endvidere har SKAT i forbindelse med nogle kontroller konstateret, at konsumisafgiften er vanskelig at håndtere for en række små producenter og importører såsom restauranter, kroer og lignende. Nogle af disse har end ikke været opmærksomme på, at de skulle registreres efter konsumisafgiftsloven. Formålet med bagatelgrænsen er at forenkle reglerne for disse små virksomheder, således at de hverken skal registreres, angive eller betale konsumisafgift, når de befinder sig under bagatelgrænsen. Dette fremgår også af lovforslagets almindelige bemærkninger.