Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     168 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love (implementering af energiaftalen).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 8 af 16. maj 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lene Skov Henningsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 8: Ministeren bedes yde teknisk bistand til udformning af et ændringsforslag, hvorefter bundfradraget for energiafgifter udfases på samme måde som gratiskvoterne.

 

Svar: Der foreligger på nuværende tidspunkt kun et forslag fra EU-kommissionen om, at gratiskvoterne skal udfases fra 2013. Der foreligger dog endnu ingen beslutning om en sådan udfasning, og der foreligger derfor ingen konkret model for udfasningen.

Det er derfor ikke på nuværende tidspunkt muligt at skrive bestemmelser om udfasning af bundfradrag på lige fod med gratiskvoterne ind i lovgivningen. Baggrunden er, at Grundlovens § 43 foreskriver, at alle skatter og afgifter skal udskrives ved lov. Afgiftsgrundlaget skal derfor fremgå utvetydigt af loven, og dette afgiftsgrundlag, som bundfradraget er en del af, kan ikke beskrives utvetydigt i loven, når der ikke foreligger en konkret model for udfasningen af gratiskvoter, og dermed bundfradraget.