Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     168- Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love (implementering af energiaftalen).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 9 af 23. maj.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lene Skov Henningsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 9: Ministeren anmodes om i forlængelse af besvarelsen af spm. 7 og 8, at komme med forslag til, hvordan det så - når det ikke er muligt at lave ændringsforslag - i forbindelse med lovbehandlingen kan sikres, at der tages højde for, at

                      - der sker en udfasning af bundfradraget i takt med, at gratiskvoterne udfases, og

                       - energiafgifterne kan reguleres afhængig af kvoteprisen?

 

Svar: Da det ikke en er muligt rent lovgivningsmæssigt at sikre håndtering af nævnte problemstillinger, vil en sikring af disse afhænge af de politiske partier.

For så vidt angår en udfasning af bundfradraget i takt med en evt. udfasning af CO2-kvoterne, er der, som nævnt i svaret på spørgsmål 8 ikke taget nogen beslutning i EU-kommissionen om en sådan udfasning. En evt. udfasning vil, jf. EU-kommissionens forslag, under alle omstændigheder først påbegyndes i 2013. Energiaftalen, som dette forslag er med til at implementere, løber kun til og med 2012. Derfor er der ikke, i forbindelse med implementering af energiaftalen af 21. februar, behov for at tage stilling til udfasning af bundfradrag, da dette først vil være relevant efter aftalens udløb. Det vil være en politisk beslutning, hvad der skal ske med bundfradraget efter 2012.

I dette lovforslag er der ikke indbygget nogen automatik vedr. en tilpasning af afgiftssatserne i forhold til kvoteprisen. Det er igen en politisk beslutning, om afgiftssatserne skal ændres i tilfælde af afvigelser mellem kvoteprisen og CO2-afgiften. Dette vil i sÃ¥ fald skulle ske ved en lovændring.Â