Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

NMJ/ J.nr. 2008-2400-53

Folketingets Kommunaludvalg

 

 

 

 

 

Dato: 14. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Kommunaludvalgs brev af 8. maj 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 1 (KOU L 173).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 1:

 

”Ministeren bedes oplyse, om ministeren ikke vil finde det hensigtsmæssigt at udsætte hele eller dele af lovforslaget til der er fundet en afklaring/indgået en aftale med Kommunernes Landsforening.”

 

 

Svar:

 

Formålet med lovforslaget er at understøtte aftalesystemet mellem staten og kommunerne ved at styrke kommunernes incitament til at overholde de indgåede økonomiaftaler om den kommunale skatteudskrivning.

 

Den foreslåede ordning indeholder en kombination af individuelle og kollektive reguleringer i bloktilskuddet, hvis der sker brud på skatteaftalen. Det styrker kommunernes incitamenter til at samarbejde om at overholde aftalen. KL vil eventuelt i forlængelse af økonomiaftalen kunne påtage sig en vis rolle i forbindelse med koordineringen af de kommunale skatteforhøjelser og skattenedsættelser.

 

Efter regeringens opfattelse er det mest hensigtsmæssigt, at lovforslaget er vedtaget, før der indgås aftale med KL og i god tid før kommunernes budgetlægning, således at der er klarhed om vilkårene.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Nils Majgaard Jensen