Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     181- Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love (Konvertible obligationer, leasingbiler, skattemæssig selskabskvalifikation m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer min kommentar til DIs henvendelse af 6. juni 2008.

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Jesper Leth Vestergaard

 

 


DI mener, at der er uheldigt, når man ændrer skattereglerne således, at allerede foretagne etableringer baseret på forretningsmæssige overvejelser udsættes for betydelige ændringer i beskatningsgrundlaget.

 

Kommentar:

Det er korrekt, at de foreslåede bestemmelser om konvertible obligationer og skattemæssig selskabskvalifikation tillige gælder for allerede eksisterende arrangementer. Jeg kan som nævnt i min besvarelse af spørgsmål 21 ikke støtte anvendelsen af såkaldte ”grandfather-clauses”, dvs. undtagelser for allerede eksisterende arrangementer, når der er tale om lukning af skattehuller. Efter min opfattelse vil det være en glidebane, der indirekte vil opfordre til aggressiv skatteplanlægning.

Jeg synes ogsÃ¥, at det bør fremhæves, at selve det at beskatte allerede eksisterende arrangementer ikke er beskatning med tilbagevirkende kraft, samt at lovforslaget under alle omstændigheder alene medfører beskatning af indkomst optjent efter fremsættelsen.Â