Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 187 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven og kursgevinstloven (Fraflytterbeskatning af aktier og fradrag for tab på varekreditter til udenlandske koncernselskaber).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer kommentar til henvendelse af 5. september 2008 fra ADVODAN (L 187 – bilag 32).

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lise Bo Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVODAN har atter fremført kritik af overgangsreglen for personer, der er fraflyttet og har betalt fraflytterskatten før den 30. maj 2008, jf. ændringsforslag nr. 18.

 

Kommentar:

Kritikken synes at bygge på en misforståelse.

Personer, der er flyttet før den 30. maj 2008 og som før den 30. maj 2008 har betalt fraflytterskatten, er omfattet af det nye regelsæt i det omfang, dette har relevans for personens forhold. Dette betyder f.eks., at der ikke er adgang til omberegning ved salg af de fraflytterbeskattede aktier. Fraflytterskatten vil heller ikke bortfalde ved en flytning tilbage til Danmark - i stedet omfattes personen af den nye regel om indgangsværdier. Der vil således ikke kunne blive tale om tilbagebetaling af den indbetalte fraflytterskat og dermed heller ikke om udbetaling af en skattefri rentegodtgørelse.   

Overgangsreglen betyder, at personer, der har betalt fraflytterskatten, kan omgøre dette og i stedet få henstand med betalingen. Hvis dette vælges, reguleres henstanden af de nye regler. Et positivt valg betyder, at den indbetalte fraflytterskat betales tilbage til personen, men som det fremgår af overgangsreglen, sker dette uden rente. Der vil kun kunne blive tale om en rentebetaling, hvis fraflytterskatten tilbagebetales senere end den 1. oktober 2009, og i givet fald så kun med en rente beregnet fra denne dato.  

For at gentage mig selv – overgangsreglen sikrer netop, at der ikke bliver forskel mellem dem, der har betalt fraflytterskatten og dem, der har henstand – det være sig med eller uden sikkerhedsstillelse.