Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 25) Forslag til Lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser har

Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 23. januar 2008 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 12:

”Vil ministeren præcisere, hvordan lovforslaget vil sikre samspillet med

forskningen, og vil ministeren herunder redegøre for, hvordan lovforslagets nye begreb om udviklingsbasering (§ 1, stk. 2) sikrer et forpligtende samarbejde mellem professionshøjskolerne og forskningen om lovens krav om inddragelse af den nyeste viden i uddannelserne?”.

 

Svar:

Institutionernes samspil med forskningen er indeholdt i uddannelsernes udviklingsbasering. Udviklingsbaseringen vil blive sikret i forbindelse med akkreditering af uddannelserne, hvor det vil indgå som et centralt kvalitetskriterium.

 

Det fremgår af § 5, stk. 2, i forslag til lov erhvervsakademier for videregående uddannelser og § 5, stk. 2, i lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser, at erhvervsakademierne og professionshøjskolerne har pligt til at samarbejde strategisk og konkret med universiteterne og relevante forskningsmiljøer. Samarbejdet skal udmøntes gennem bl.a. samarbejdsaftaler mellem erhvervsakademier, professionshøjskoler, universiteter og andre forskningsinstitutioner. Det forventes, at samarbejdsaftaler vil indgå som et krav i de kommende udviklingskontrakter mellem erhvervsakademierne/professionshøjskolerne og Undervisningsministeriet.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder