Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L     32- Forslag til Lov om ændring af momsloven og forskellige andre love (Flymoms, salg til interesseforbundne parter, omvendt betalingspligt, undtagelser til energibeskatningsdirektivet m.v.).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 11 af 31. januar 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mikkel Dencker (DF).

 

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Lone Lau-Jensen


Spørgsmål 11

På baggrund af bemærkningerne i lovforslaget om, at ”Det forventes desuden, at den nuværende lave ledighed i Danmark betyder, at overskudsarbejdskraft i flybranchen hurtigt vil finde anden beskæftigelse”, vil ministeren så redegøre for, hvor mange jobs, der forventes at gå tabt som følge af lovforslaget?

 

Svar

Skatteministeriet har ikke opgjort, hvor mange job der vil gå tabt, da Skatteministeriet ikke forventer, at beskæftigelsen i Danmark på sigt vil falde på grund af de ændrede momsregler for fly.

Når man giver tilskud – som eksempelvis momsfrihed – til at holde beskæftigelsen kunstigt høj i en branche, vil man udfra økonomisk teori forvente, at det medfører reduktioner i beskæftigelsen i andre brancher. Når man retter op på denne skævvridning, vil man derfor ligeledes forvente, at arbejdskraften finder over i andre sektorer.

Det danske arbejdsmarked er kendt for sin hurtige og gode tilpasningsevne. Desuden vil de gode konjunkturer lette muligheden for hurtigt at finde nyt job. Det er derfor min forventning, at de berørte personer relativt hurtigt vil finde alternativbeskæftigelse.

Det er min opfattelse, at en konkurrenceforvridende støtte til en udvalgt branche ikke kan opretholdes, når vi som medlem af EU er forpligtet til at overholde regler, der sikrer et velfungerende indre marked.