Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. juni 2008

1. udkast

Tilføjelse til betænkning

over

 Forslag til lov om ændring af momsloven og forskellige andre love

(Flymoms, salg til interesseforbundne parter, omvendt betalingspligt, undtagelser til energibeskatningsdirektivet m.v.)

[af skatteministeren (Kristian Jensen)]

 

1. Udvalgsarbejdet

Lovforslaget blev fremsat den 5. december 2007 og var til 1. behandling den 8. januar 2008. Lovforslaget blev efter 1. behandling henvist til behandling i Skatteudvalget. Udvalget afgav betænkning den 30. maj 2008. Udvalget har efter afgivelse af betænkning genoptaget behandlingen af lovforslaget.

Møder

Udvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyet udvalgsbehandling, behandlet dette i <> møder.

Spørgsmål

Udvalget har under den fornyede behandling af lovforslaget stillet 2 spørgsmål til skatteministeren til skriftlig besvarelse, [som denne har besvaret.]

Politisk aftale

Venstre, Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti er enige om at udmønte merprovenuet fra den aftalte ændring af momsloven (kantinemoms mv.) i forbindelse med en eventuel aftale på baggrund af Skattekommissionens betænkning.

Merprovenuet fra det samlede lovforslag er 332 mio. kr., men da ikrafttrædelsen for ændringer vedr. salg til interesseforbundne parter træder i kraft pr. 1. januar 2009, mens ændringer efter skattekommissionen først vil kunne træde i kraft pr. 1. januar 2010, vil det være muligt at udmønte 339 mio. kr. i varig virkning.

Såfremt parterne ikke kan opnå enighed om en sådan aftale, skal merprovenuet udmøntes ifølge en separat aftale herom mellem parterne.

2. Indstillinger og politiske bemærkninger

Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin var på tidspunktet for tillægsbetænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger eller politiske udtalelser i tillægsbetænkningen.

En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt i tillægsbetænkningen.Der gøres opmærksom på, at et flertal eller et mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.

  Torsten Schack Pedersen (V) Â  Karsten Lauritzen (V) Â  Peter Christensen (V) Â  Jacob Jensen (V) Â  Mikkel Dencker (DF) Â  Pia Adelsteen (DF) Â  Lars Barfoed (KF) Â  Charlotte Dyremose (KF) Â  Anders Samuelsen (NY) nfmd.  Nick Hækkerup (S) Â  John Dyrby Paulsen (S) Â  Klaus Hækkerup (S) Â  René Skau Björnsson (S) Â  Mette Frederiksen (S) Â  Jesper Petersen (SF) Â  Niels Helveg Petersen (RV) fmd.  Frank Aaen (EL) 

Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.

Folketingets sammensætning

 

Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)

47

 

Ny Alliance (NY)

3

Socialdemokratiet (S)

45

 

Inuit Ataqatigiit (IA)

1

Dansk Folkeparti (DF)

25

 

Siumut (SIU)

1

Socialistisk Folkeparti (SF)

23

 

Tjóðveldisflokkurin (TF)

1

Det Konservative Folkeparti (KF)

17

 

Sambandsflokkurin (SP)

1

Det Radikale Venstre (RV)

9

 

Uden for folketingsgrupperne

2

Enhedslisten (EL)

4

 

(UFG)

 

 

+++Bilag+++Bilag 1

Oversigt over bilag vedrørende L 32

Bilagsnr.

Titel

41

Talepapir til samråd den 30/5-08 om samrådsspørgsmål A, fra skatteministeren

42

Ændringsforslag til 2. behandling, fra skatteministeren

43

Betænkning afgivet den 30. maj 2008

44

Tilføjelse til betænkning, fra skatteministeren

Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 32

Spm.nr.

Titel

26

Spm. om at yde teknisk bistand til et ændringsforslag, hvorefter de elementer af lovforslaget, der omhandler flyskolerne, udgår, til skatteministeren, og ministerens svar herpå

27

Spm. om at tilsende udvalget dokumentation for dels, at spørgsmålet om kollission mellem EU-reglerne og de konkurrenceretlige regler/aspekter i forhold til flyskolerne har været forelagt Kommissionen, dels at Kommissionen har forholdt sig til dette spørgsmål og indholdet af Kommissions tilkendgivelser på spørgsmålet, til skatteministeren, og ministerens svar herpå